Dawn Dawns: Gdje je granica hrvatske izdržljivosti?! Ima li većih vrijednosti od čovjekove časti, ponosa i poštenja?

Pin It

Šiljo: Kazneno gonite one koji kleveću HOS i Domovinski rat! - HB.hteam.org

Pred  samu proslavu 28. godišnjice  vojno - redarstvene operacije Oluja, 05. kolovoza 2023.,  pripadnicima IX. Bojne HOS-a, na putu prema Kninu, koji su dolazili s namjerom  obilježavanja  Dana pobjede i domovinske zahvalnosti,  te Dana hrvatskih branitelja,  zabranjen je ulazak u  Knin!?!  I to nije prvi put. Takve stvari se događaju svake godine.

Navodno su bile  neprikladne (?) crne  majice s HOS-ovim oznakama, zapravo, sasvim legitimnim i priznatim oznakama tih slavnih HOS-ovih postrojbi. Takva zabrana nema nikakve pravne osnove. HOS i njihovo  znakovlje dio su naše hrvatske pobjedničke vojske, propisima regulirani i svima nam  na čast stoje. Neprikladni su samo oni kojima to smeta!  

Saznavši iz medija za taj  sramotni  čin hrvatske (?) policije,  čitam, gledam  i ne vjerujem svojim očima, gdje neki portali, na sam Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja,  sugeriraju da su ... 

... „uplakani policajci“ ...  joooooooj ... siroćići mali, kao da su ih poslali iz dječjeg vrtića, onako male, same i jadne, na cestu, kojom, pred njih  dolaze veliki  i opasni  HOS- ovci, heroji Domovinskog rata...

Ti isti, koji dolaze na proslavu svog velikog, prevelikog uspjeha, postignutog žrtvom vlastite  krvi  i životima svojih najbližih suboraca. 

Izvjesni medij javlja: „Policija u suzama jer moraju za koricu kruha izvršavati bolesne zapovijedi Andreja Plenkovića i Milorada Pupovca... „                       

Mo'š si mislit!! 

Ma, nemoj!

I sad bi svi mi trebali plakati s njima???? Jadni oni ... rade svoj posao.

 Bez ikakve namjere uvrijediti bilo koga, moram spomenuti da, oduvijek,  svi, baš svi  „rade svoj posao“. 

Svi dobri ljudi, „rade svoj posao“, ali ... i  kurve rade svoj posao. I lopovi rade svoj posao. I svi drugi kriminalci rade svoj posao. Tako su i medicinari, poznati po svojoj humanoj  djelatnosti,  doktori, sestre, ostalo osoblje  ...  „radili svoj posao“  u ove zadnje dvije-tri godine ... Zahvaljujući njihovom „poslu“,  imamo  7000 % povećanje smrtnih slučajeva kod mladih sportaša, o ostalima, posebice  starim i bolesnim ljudima da i ne govorimo.

Svi su oni samo „radili svoj posao“!?  Ovi, koji su imali tu ludu sreću da im se, u „njihovoj“ igli našao placebo, još su živi i zdravi, hvala Bogu, ali ti, uglavnom,   mrtvima ne vjeruju.

Čak su i svećenici (čast iznimkama)  „radili svoj posao“ tako da smo ostali bez svete mise, bez svete vode ... i još mnogo toga.

A  jednako  tako  i  sve ovo nenormalno , nevrijeme, koje je popratilo godišnjicu slavlja, sigurno nije od Boga i prirode nego od vraga i njegovih bolesnih slugu.

Na tu srcedrapateljsku  objavu neimenovanog portala,  odgovara jedan razumni lik i kaže (citiram): 

„Skini buraz značku i odjebi kurtone iz državnog vrha bolje je biti i bez posla nego biti poznat po tome da si branijo našim vitezovima ulazak u Kraljevski Grad Knin da odaju počast našoj braći koja su dali svoje živote da bi sve to bilo oslobođeno i da bi mi danas bili živi.“ 

Ma, bravo, bravo!!  Prave riječi!!

***

Ne budimo naivni ... Uvijek postoji izbor. 

Svatko ga ima, a on je, najkraće rečeno: „DA ili NE“.  HOĆU ili NEĆU! Sve drugo su kalkulacije,  lažne priče i lažna opravdanja , svima naokolo, a najviše samima sebi, za pristajanje na razna zla, koja neki pristaju provoditi, ne zbog vlastite volje, nego iz kukavičluka. 

Naravno, za svaku odluku  treba preuzeti osobnu odgovornost. Sam  Bog nam je dao slobodnu volju - mogućnost izbora, ali je uz tu veliku slobodu, vezao i čovjekovu  odgovornost za svoje slobodne odluke i postupke. I tako treba biti!

Hrvati su, još  od stoljeća sedmog (a vjerojatno i ranije)  bili pravi, istinski muževi!   Bili su hrabri, vješti i vrlo  ustrajni  ratnici, kad je trebalo obraniti sebe, svoju obitelj i širu zajednicu (domovinu).

To potvrđuju mnoge povijesne činjenice, pa koliko god te, nepobitne  činjenice , ovi današnji , jako  feminizirani muškići, zajedno sa svojim istomišljenicama,  jezivo defeminiziranim,  grubim  muškaračama,  skrivali i nastojali zatajiti i lažno promijeniti, oni ne znaju da je istina „voda duboka“, niti su svjesni  da će se i sami u toj dubokoj vodi utopiti. 

Ovo viđeno  5. kolovoza 2023. može biti sve, samo ne proslava naše velike pobjede.  Fukara se potrudila poniziti i obezvrijediti sve, baš sve ... najprije, najzaslužnije ljude, naše hrabre branitelje,  a potom i sve nas, koji radosna srca dočekujemo taj važan datum hrvatske povijesti.

Deveta bojna "Rafael vitez Boban „ imala je važnu ulogu u  Oluji, pa je neshvatljivo da im se onemogući biti prisutnima na proslavi pobjede, koju su, s ostalim hrvatskim snagama, i sami, svojim zalaganjima izvojevali.    Ne treba braniti slavnu IX bojnu HOS-a, niti bilo koju bojnu HOS-a ( sve su slavne) ali .. trebamo čvrsto stati uz njih!. Svi su  oni, u Domovinskom ratu, sami  pokazali i čvrsto dokazali da imaju snagu, ne samo fizičku, nego duhovnu i moralnu, obraniti sebe i sve nas!!!

 Zauvijek im HVALA na tome!

HOS je naš ponos, a jednako tako i njihovo geslo i pozdrav!

ZDS!